*مریم ترسایی-این روزها سود بالای اقتصادی ورود گردشگر به کشورها، صنعت گردشگری را به اصلی ترین منبع کسب درآمدهای ارزی در دنیا تبدیل کرده است.

اینکه ورود گردشگر به هر کشوری با ورود ارز و اشتغالزایی در آن کشور برابر بوده و صنعت گردشگری حداقل از بعد اقتصادی عامل پیشرفت کشورها و ایجاد رقابت در درون ساختار اقتصادی آنهاست واقعیتی انکار ناپذیر است؛ حال همه دست اندر کاران این صنعت زود بازده به این نتیجه رسیده اند هر روز تعلل در این خصوص یعنی امتناع از کسب درآمد از منابع و استعدادهای تاریخی و فرهنگی.

به نظرمی رسد با توجه به اینکه ایران پتانسیل جذب درآمدی سرشار از اقتصاد پایدار گردشگری را دارد، باید با ایجاد زمینه و امکانات لازم از تبدیل موضوع پذیرش گردشگر به یک معضل جلوگیری شود و ظرفیت بالقوه کشور در این حوزه به فعلیت برسد.

این مهم از سوی حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی، در 28 تیرماه سال 90 در ابلاغ سیاست های کلی اشتغال که یکی از بندهای آن به گسترش و استفاده بهینه از ظرفیت های اقتصادی دارای مزیت، مانند گردشگری  اختصاص یافته مورد تاکید قرار گرفته است.

بر همین اساس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در تدوین برنامه ششم تلاش کرده است تا با رویکرد و سیاستهای موثر و کاربردی، میراث فرهنگی، گردشگری، صنایع دستی کشور را به جایگاه اصلی در بخش فرهنگ و اقتصاد ارتقا دهد.

معرفی جاذبه های گردشگری ایران به دنیا با مشارکت بخش خصوصی و حمایت از آن  یکی از این سیاست ها است که در قالب نمایشگاه های بین المللی گردشگری  از جمله \"هشتمین نمایشگاه بین المللی گردشگری و صنایع وابسته\" افق تازه ای را ترسیم می کند؛ می توان گفت این فرصت ضرورتی انکارناپذیر است برای به رخ کشیدن داشته های فرهنگی، تاریخی و طبیعی کشوری با پیشینه تمدنی چند هزارساله؛ نمایشگاهی به منظور ترویج صنعت سفر و گردشگری با معرفی داشته های کهن و ارائه دستاوردها.

در همین رابطه اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری در مراسم افتتاحیه \"هشتمین نمایشگاه بین المللی گردشگری و صنایع وابسته تهران\"، توسعه صنعت گردشگری را هم از اولویت های راهبردی دولت و هم از اولویت های مسأله محور دانست و گفت: دولت در برنامه ششم خود توجه جدی به ایجاد و تامین زیر ساخت های مورد نیاز گردشگری هم در زمینه های فرهنگی و حقوقی و هم در زمینه های اقتصادی و اجتماعی خواهد داشت.

او سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را پیشتاز در تدوین برنامه ششم معرفی کرد و گفت: برنامه ی ششم توسعه کشور به عنوان سند راهبردی برای 5 سال آینده از اهمیت خاصی برخوردار است و آن گونه که به من اطلاع داده اند سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری از جمله سازمان هایی است که در تدوین پیش نویس برنامه های خود جلوتر از سایر دستگاه ها حرکت کرده و در کمیته تنظیم برنامه ششم شورایی به نام شورای میراث فرهنگی و گردشگری در صدر شوراهای تدوین کننده ی برنامه قرار دارد.

برپایی نمایشگاه بین المللی صنعت گردشگری این فرصت را برای سازمانها، اتحادیه ها، تشکل ها، شرکتها و همچنین افرادی که به نوعی در ارتباط با این صنعت هستند ایجاد می کند تا امکان معرفی و ارائه توانمندیها و امکانات خود را هم به عموم مردم و هم به موسسات و سازمانهای مرتبط بدست آورند.

نمایشگاه بین المللی گردشگری وصنایع وابسته  تنها رویداد رسمی نمایشگاهی کشورمان در حوزه صنعت گردشگری و هتل داری است که در تقویم سازمان جهانی جهانگردی به ثبت رسیده و مورد تأیید و توجه این سازمان است.

 هرساله اسامی شرکت کنندگان در این نمایشگاه از سوی برگزارکننده در اختیار قرار می گیرد و حضور در آن به عنوان یک رکورد از سوی این سازمان در سوابق شرکت کنندگان ثبت می شود؛همچنین این نمایشگاه تنها نمایشگاه در حوزه صنعت گردشگری و هتل داری در تهران است که مجوز قانونی سازمان توسعه تجارت را دارا است.

در توصیف اهمیت این رخداد برای خانواده بزرگ گردشگری در کشور همین بس که طالب ریفایی دبیرکل سازمان جهانی جهانگردی بعد از آخرین سفر خود به ایران در سال 89 که برای حضور در \"نشست شورای اجرایی سازمان جهانی جهانگردی\" به ایران سفر کرده بود پنج شنبه گذشته در مراسم افتتاحیه هشتمین نمایشگاه بین المللی گردشگری و صنایع وابسته در تهران حاضر شد.

او برگزاری هشتمین نمایشگاه بین المللی گردشگری را پیام آشکاری به گردشگران جهان برای سفر به ایران دانست و از تلاش های ایران برای توسعه صنعت گردشگری قدردانی کرد.

او با اشاره به دیدار چند ماه پیش با معاون رییس جمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی در مقر سازمان جهانی جهانگردی در اسپانیا گفت: در آن دیدار تفاهم نامه ای امضاء شد که  ایران آن را در اولویت قرار داد؛ سازمان جهانی جهانگردی قصد دارد برای طراحی برنامه توسعه ملی گردشگری تا سال 2025 این کشور به ایران کمک کند تا ایران بتواند به هدف جذب 20 میلیون گردشگر تا سال 1404 برسد.

طالب ریفایی نوسان قیمت نفت را فرصت بسیار خوبی برای ایران دانست که می تواند گردشگران بیشتری را برای سفر به ایران تشویق کند و از این طریق درآمد بیشتری وارد چرخه اقتصادی کشور کند.

با توجه به اینکه صنعت گردشگری پس از صنایع نفت و خودرو سازی سومین صنعت درآمدزا در جهان محسوب و پیش بینی می شود که تا کمتر از دو دهه دیگر، از لحاظ درآمد زایی مقام نخست را به خود اختصاص دهد، یکی از مهمترین اهداف این نمایشگاه می تواند ارتقاء جایگاه صنعت توریسم و ایجاد فرهنگ پذیرش گردشگر در جامعه باشد به گونه ای که از گردشگر گریزی اجتناب و تا حدی از وابستگی به درآمدهای نفتی فاصله گرفته شود.

خوشبختانه با پیروزی حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی در یازدهمین دور از انتخابات ریاست جمهوری و روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، به سبب آگاهی دولتمردان از این ظرفیت بسیار غنی کشورمان و با رویکرد مثبت و موثر دستگاه دیپلماسی در عرصه بین الملل  شاهد افزایش تقاضا و ورود گردشگران به کشورهستیم.

بی شک در عصر حاضر و در پی ایجاد بحرانهای سیاسی دربیشتر کشورهای خاورمیانه از جمله مصر، سوریه و عراق، ایران به عنوان کشوری امن و مقصد سفر برای گردشگران خارجی با انگیزه های مختلف اعم از گردشگری مذهبی ،طبیعی، سلامت و ... مورد توجه بیش از پیش قرار گرفته است.

در چنین شرایطی باید از ابزارهایی اینچنین مانند برگزاری نمایشگاه های بین المللی گردشگری  که در دنیا به طور رسمی پذیرفته شده اند برای معرفی و شناساندن ظرفیتهای گردشگری بهره برد تا صنعت گردشگری در آینده ای نزدیک به اصلی ترین منبع درآمدهای ارزی در کشور تبدل شود.

\"هشتمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع‌وابسته\" که پنج شنبه 23 بهمن باحضور 10 کشور چین، تایلند، هندوستان، ویتنام، ونزوئلا، ارمنستان،  تونس، کره جنوبی، ترکیه وسوئیس در محل دائمی نمایشگاه بین المللی تهران آغاز به کار کرد تا 26 بهمن میزبان علاقمندان و بازدیدکنندگان خواهد بود.

*رییس اداره اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی

انتهای پیام/

کد خبر 1393112530